keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Parasta jäätelöä ikinä!


Ensimmäinen ajatus oli mummola. Maistoin 3 Kaverin jäätelöä, kardemumma-mustikkaa. Sain upottaa lusikkani myös mansikka-vanilja- ja vadelma-valkosuklaa-jäätelöön. Voin rehellisesti sanoa, etten ole koskaan syönyt niin hyviä jäätelöitä. Aitoja, herkullisia ja rehellisiä makuja. 

3 Kaverin Jäätelö sai alkunsa siitä, kun kolme kaveria, Ilkka Wikholm, Sauli Saarnisto ja Heikki Huotari, päättivät tehdä yhdessä jotain kivaa: jäätelöä.

Kaverukset matkasivat Italiaan jäätelöalan yliopistoon ja toivat tuliaisina tötteröittäin ideoita. Ideana oli valmistaa käsintehtyä jäätelöä mahdollisimman puhtaista ja kotimaisista raaka-aineista. Luomua suomalaisilta tiloilta, jos mahdollista ja järkevää. Marjapitoisuutena parhaimmillaan 45-55 %. 

Kaverukset valmistivat koejäätelöitä aamusta iltaan. Suku, kaverit ja kaikki sellaiset, joilla pysyi lusikka kädessä pääsivät  maistamaan ja antamaan mielipiteitään.

Pian Kontulaan nousi pieni tehdas. 

Jo oli aikakin, että Suomessa tehdään jäätelöä itse. Suomalaiset ovat Euroopan kovimpia ja koko maailman neljänneksi kovimpia jäätelön syöjiä. Vuodessa menekki on noin 13 litraa / herkuttelija. Ohi menevät vain uusiseelantilaiset, jenkit ja australialaiset. 

Ei siis ihme, että jäätelönnälkäiset suomalaiset veivät 3 Kaverin jäätelöpurkit saman tien pakastealtaista. Kaupat lähettivät tilauksia jo niin paljon, etteivät kaverukset pysty vastaamaan kaikkiin.

Nyt syksyllä Siperian Marttojen on kunnia päästä maistamaan sekä kaupoista löytyviä makuja että ihan uusia, testauksessa olevia herkkuja. Maistatukset järjestetään 28.8. klo 18.00 kahvila Carusellissa. Mukaan mahtuu 15 innokasta. 

Kurssista kerrotaan pian lisää Siperian Marttojen nettisivuilla ja Facebook-sivuilla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti