perjantai 27. syyskuuta 2013

Testissä värinkerääjä

Äitini on viikkoja paasannut värin- ja liankerääjästä. Siis sellaisesta lapusta, joka laitetaan pyykkikoneeseen ja jonka pitäisi estää muista vaatteista irtoavan värin ja lian siirtymisen toisiin vaatteisiin.
Hänen mukaansa sen avulla voi pestä vaikka valkoiset ja värilliset yhdessä.

Viimeksi kotona käydessäni sain ihan oman Dr. Beckmannin Värin- ja liankerääjä -paketin. Pakko siis testata.

1. Miksi?

Pakkauksen mukaan värilliset tekstiilit menettävät ajan mittaan kirkkautensa ja valkoiset tekstiilit muuttuvat harmahtaviksi.

2. Miten?

Laitan värilliset vaatteet pesukoneeseen ja heitän valkoisen lapun pyykin sekaan. Pakkaus lupaa, että lappu imee itseensä pesuveteen lionneet värit ja likahiukkaset ja auttavat välttämään niiden kerääntymistä muihin vaatteisiin. Kuulemma verkkorakenne ja koostumus ovat loistavan imukyvyn takana.


Miten verkkosukkahousut? Entä jos pesukoneeseen laittaa tampoonin?


Lappu ennen pesua.3. Vaihe kolme: Kuinka kävi?

Otan pyykit pois koneesta. Vaatteet näyttävät kirkkaammilta, mutta luulen sen johtuvan siitä, että kosteana värit ovat kirkkaammat.

Valkoinen lappu valahtaa lattialle. Tai eihän se enää ole valkoinen vaan ruskea. Se siis on kerännyt itseensä väriä (tai sitten se on rakennettu vaihtamaan väriä vedessä, hmm...).

Herää kysymys: kuinka suuri osa väristä ja liasta olisi imeytynyt takaisin vaatteisiin ja kuinka suuri osa olisi mennyt viemäristä alas? 

Tai mitä jos olisikin hyvä saada väri takaisin vaatteisiin? Jos niistä kaikista tuleekin... valkoisia?


Kertakäyttöisiä liinoja on paketissa 20 kpl ja paketti maksaa noin 5 euroa. Ei kai lapuista mitään haittaakaan ole.Lappu pesun jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti