keskiviikko 15. toukokuuta 2013


Täydellisen letun salaisuus

Toisin kuin moni luulee, kaikki Martat eivät ole hyviä leipojia. Lettutaikinaan tarvitaan kuitenkin taitoa, ettei se menisi letuiksi – tai siis menisi letuiksi, ei tarvittaisi sitä taitoa. Tai jotain. Tämä meni letuiksi!

Olen kokeillut kymmeniä lettutaikinoita ja päätynyt perustaikinaan (ohje alla). Mutta lettujen salaisuus piileekin mielestäni paistorasvassa, ei niinkään taikinan raaka-aineissa. Ensin kokeilin voin ja rypsiöljyn sekoitusta. Toimii! Letuista tulee rapeita ja sopivan kypsiä. Mutta rypsiöljyn ja voin sekoitteleminen on jotenkin liian hankalaa. Lettujen yksi perusperiaate kun on helppous.

Kaikkein paras paistorasva on kookosöljy. Kookosöljyllä homma luistaa kuin rasvattu! Bonuksena letut saavat kevyen kookoksen maun.



Perusletut 5,2,2,2,2

5 dl maitoa
2 dl jauhoja
2 munaa
2 rkl sokeria
2 hitusta suolaa ja kaardemummaa

1. Sekoita kaikki yhteen.
2. Anna turvota noin puoli tuntia.
3. Kuumenna pannu ensin kunnolla. Laita sitten teelusikallinen kookosrasvaa.
4. Laita ohuehko kerros taikinaa levylle.
5. Käännä, kun lettu näyttää hyvältä.
6. Syö ja nauti.

Kuvan letut eivät liity asiaan. Kuvassa Brysselin vohveleita. Hyviä nekin, mutta eivät yhtä hyviä kuin Suomen letut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti