tiistai 11. kesäkuuta 2013

Kaikki liha tottelee quornia

Kornia, mutta on pakko mainostaa quornia. Vihdoinkin vakavasti otettava vastustaja lihalle!

Quorn kehitettiin Englannissa korvaamaan ihmisten hillitöntä lihamässäilyä. Se on ollut Euroopassa kova sana jo pitkään ja vähitellen yleistymässä Suomessakin.

Quorn valmistetaan mykoproteiinista eli sieniproteiinista. Sen maku ja rakenne ovat kuin lihalla, mutta mielestäni se on parempaa kuin liha. Siinä on vähemmän tyydyttynyttä rasvaa ja kaloreita kuin lihatuotteissa ja paljon protiinia ja kuitua. Maku on pehmeä ja mieto, eikä hallitse ruokia.

(Quorn ei ole sponsoroinut tätä juttua. Ikävä kyllä.)

Helpompaa valmistaa ja maistuvampaa kuin soijarouhe ja tofu. Lisätään vaan ruokaan ja annetaan kypsyä 10-12 minuuttia. Löytyy pakastealtaista rouheena, kuutioina, fileinä, pihveinä ja nugetteina.





Helppo quorn-keittoresepti

1 sipuli
6 dl vettä
1 fond du chef -kasvisliemupurkki
5 perunaa
1 porkkana
pussi quornia
2 valkosipulinkynttä
nippu persiljaa

1. Pehmennä sipuli.
2. Lisää vesi ja kasvisliemi.
3. Laita peruna- ja porkkanakuutiot keittoon. Ja anna kiehua, kunnes pehmenneet hieman.
4. Laita pussi jäistä quornia sekaan. Anna kiehua 8 min.
5. Laita valkosipulinkynnet murskattuna silppuna sekaan. Anna kiehua vielä 2-4 minuuttia.
6. Mausta persiljalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti