torstai 14. maaliskuuta 2013

Hyvillä mielin eroon kestovaipoista


Se oli silmät avaava laskutehtävä. Jos vauvan vaipat vaihtaa viidesti päivässä, kertyy vuodessa 1825 vaipan ongelmajätevuori. Yksikin kestovaippa päivässä pienentää kasaa 365 vaipalla eli melkoisella kasalla.

Haalin kestovaippoja sieltä täältä. Esipesin niitä joka käytön jälkeen, etteivät ne haisisi pesukorissa. Kuivatin, jotta ne eivät homehtuisi. Ja kun teki mieli unohtaa vaippakasa pölyttymään, muistutin itseäni vaippavuoresta, joka olisi aikaansaannosta laiskuudestani.

Nyt on tullut kuitenkin aika heittää hyvästit kestovaipoille. Ne eivät enää pidä yksivuotiasta tytärtäni kuivana.

Kunnon Martta säästäisi vaipat toista mahdollista lasta varten. Vielä parempi Martta lähettäisi ne Syyrian pakolaisleirille.





Helsingin Sanomissa kerrottiin kahden kuvaajan, Linda Lappalaisen ja Marissa Tammisalon, projektista 80 kg kestovaippoja. Tarkoituksena on kerätä Syyrian pakolaisleirin lapsille kestovaippoja.

Otin suuren säkin, kumosin pinon sen sisään ja vein sen Helsingin keräyspisteeseen, Kalevankadulla sijaitsevaan Tinttu-myymälään. Vaippoja on kuulemma tullut valtavasti ja lauantaina lähtee yksi lasti kohti pakolaisleiriä. 

Hyvää matkaa vaipat! Teistä tulee varmasti olemaan suurta apua uuden omistajanne luona.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti